Designs in 2018

Het afgelopen jaar heb ik onder andere weer veel tijd besteed aan mijn designs. Natuurlijk in de eerste plaats voor mijn klanten, maar ook aan eigen concept-designs. En het lijkt mij leuk om een aantal daarvan hier te delen, als een soort van terugblik op ‘de 2018 designs’. Ik deel mijn designs op platformen als Instagram en Dribbble en op basis van de reacties erop heb ik de volgende 10 gekozen om hier terug te laten komen.

Mobile Adventure Blog Mobile version

Adventure wordpress blog mobile editie

Voor dit ontwerp maakte ik eerst een desktop-versie (komt later terug) voor dit blog en door de positieve aandacht ervoor heb ik die ook omgezet naar een specifiek mobiele pagina. Het origineel heb ik in Wordpress omgezet naar een thema voor een website/blog waar avonturiers hun verhaal op kunnen publiceren om zo hun ervaringen met elkaar te delen. Het is vooral om de content heen gemaakt, omdat die bij dit onderwerp toch het meest naar voren moeten komen.

CR7 Ronaldo football products animated design

Webshop met Ronaldo voetbalschoen product page animated

Een ontwerp voor de speciale Ronaldo-uitgave van een voetbalschoen in een webshop-ontwerp. Toen het eerste design eenmaal stond, zag ik een bepaalde vorm van animatie voor me die het geheel leven zou inblazen en zo een standaardontwerp ineens een stuk spectaculairder zou maken. Ik heb dit in After Effects omgezet naar een motion graphic en met die dynamiek is het een levendig geheel geworden.

Beachwear Webshop iPad edition

iPad editie webshop voor strandmode

en concept voor een strandmode-webshop. Deze iPad-opzet is geheel gericht op touchbediening. Door mijn App Designer achtergrond kan ik zulke ideeën ook uitwerken tot website-ontwerp voor touchbediening en met de overgang van desktop/laptop naar smartphones/tablets is dat een prima hulpmiddel om zulke interactie optimaal in te zetten.

Shopify Expert website design

Website UI en UX Design voor Shopify Webshop systeem website

Ik ben in het bezit van een aantal URL’s en één daarvan is Shopify Expert. Ik moet er nog steeds aan toekomen om deze site een keer op te bouwen, maar ik heb al wel een ontwerp ervoor gemaakt. Het geheel is door de eenvoud zeer overzichtelijk geworden en met het grote contrast tussen de vlakken springt ieder vlak er flink uit.

Brewhouse coffee App

App voor koffie liefhebbers op Android

Adobe XD werd als prototype een steeds grotere tool en om te weten of het intussen al een goede concurrent was voor tools als Invision, besloot ik een prototype op te zetten. Ik wilde een nieuw design omzetten naar een werkend prototype en bedacht daarvoor een app voor de koffieliefhebber. Ik denk dat ik op dat moment net een verse kop had gezet...

Ik heb flink met vormen gespeeld om een heel strakke opzet te maken, maar zonder in te leveren op details en speelse vormen. Het grote contrastverschil tussen het nog moeten inloggen en ingelogd zijn, dient om de gebruiker duidelijk te maken daarmee wordt gekozen om binnen of buiten de community te zijn.

Adventure Wordpress website (Thema)

Wordpress Thema design voor website

Voor de mobiele opzet maakte ik dit ontwerp, om dat vervolgens om te zetten in een Wordpress thema. Dat website-thema heb ik in HTML/CSS uitgewerkt met wat PHP om de artikelen automatisch te vernieuwen op de homepage.

Het leuke van dit soort ontwerpen is het sterke fotomateriaal waarmee je kunt werken. Als designer doe je eigenlijk even een stapje terug en werk je vooral in dienst van het materiaal, om dat zo mooi en overzichtelijk mogelijk naar voren te brengen. Dan ligt je focus dus even op de indeling en niet op de onderdelen die je er zelf speciaal voor ontwikkelt.

Studio Wassink demo food webshop

Shopify demo webshop design

Ik wilde graag, na een aantal shops te hebben gemaakt met een custom-thema in Shopify, ook een Demo Webshop hebben, om nieuwe ideeën te testen in een omgeving die net zo serieus is opgezet. Dat ontwerp heb ik gemaakt en het vervolgens omgezet naar een Shopify-pagina met wat geavanceerde opties en met een - via de snelle wysiwyg editor die in dit webshop pakket wordt aangeboden - compleet aan te passen inhoud.

In de toekomst zal ik deze webshop verder uitwerken om te kunnen testen of nieuwe webtechnieken al dan niet goed werken in deze omgeving en dat vervolgens aan mijn klanten te kunnen aanbieden.

Iceland Guide App Android Design

Mobile App voor Android over IJsland

Tijdens een bezoek aan IJsland ontdekte ik dat je daar zelfs in de uitgestrekte dunbevolkte landschappen nog een prima 4G verbinding hebt. Toen ik vervolgens bedacht dat een dergelijke app daar heel behulpzaam kon zijn, heb ik dit concept opgezet. Het is een app voor diegenen die daar een actieve vakantie willen hebben. Want zij zullen er zeker op uit willen trekken om de nog natuurlijke landschappen en vele watervallen te bezoeken die wij hier al lang niet meer kennen.

Timalux new design webshop mobile and desktop edition

Webshop redesign voor Shopify Timalux

Voor mijn vaste klant Timalux heb ik hun thema ge-update. Intussen is dit thema trouwens alweer wat verouderd, maar is de webshop juist alweer een paar stappen verder met het webdesign, dat naast een duidelijke interface vooral werkt aan een goede verkoop.

We zijn ook voortdurend bezig met het uitpluizen van de data, om te ontdekken waar we met een nog beter design ook nog betere cijfers kunnen halen.

Online vacation travel app iPad edition

iPad editie Online vakantie website en webshop

Een mix tussen een app die informatie verstrekt over excursies die je op vakantie kunt kiezen en die ze ook verkoopt. Het design reflecteert de inhoud van die activiteiten.

De interface moet vooral sturen naar een actieve houding, het actie willen ondernemen. Met weliswaar een drukke interface maar met ook een duidelijke navigatie, moet de gebruiker geïnspireerd worden om op avontuur te gaan.

En dat waren 10 van mijn (tussen de 30 en 40) designs uit 2018. Als je in 2019 mijn designs wil zien zodra ik ze publiceer, dan raad ik je aan om me te volgen op Dribbble of Instagram