HTML5 Banners
Als je promoties hebt lopen met banners op externe sites, dan zijn de HTMl5 banners tegenwoordig de standaard. Waar je eerder nog wel voldeed met de geanimeerde GIFS, zijn deze in bestandsgrootte al snel veel te omvangrijk en is er geen mate van interactie mogelijk. Deze bestandsgrootte wordt ineens nog maar een fractie van een GIF en je levert de mogelijkheid om er ook wat effecten in te verwerken. Simpele zaken zoals het laten bewegen van een knop als je er met de muis overheen gaat tot Javascript gestuurde, interactieve concepten.
Het andere grote voordeel is dat het een stuk 'slimmer' is omdat het kan reageren op zaken als schermformaat en omdat dezelfde animaties nu in CSS verwerkt kunnen worden i.p.v. ieder beeld renderen is de gebruikerservaring stukken beter dan eerder ooit kon.
Motion en Animaties
Hoewel deze als eenzelfde concept klinken en inderdaad op veel vlakken overeenkomen, is er toch een reden om ze los te benoemen. Dit omdat ik het, binnen de digitale marketing, zie als motion met HTML/CSS/JAVASCRIPT versus volwaardige animaties die als een video wordt uitgewerkt.
We zijn steeds sneller afgeleid nu zo veel om ons heen continue beweegt en 'leeft', met als effect dat het statische al snel vervalt in de stille achtergrond. Daarom is het in de marketing ook van belang geworden om de uitingen dynamisch te maken. Dit kan zoals met de HTML5 banners in de externe marketing, maar ook in andere web onderdelen binnen de eigen webshop / website om zo met dynamische elementen de gebruiker een bepaalde kant op te laten kijken en gewenste interactie te bevorderen.
Als je een uiting maakt die dynamisch is voor de sociale platformen dat maak ik daar video bestanden voor. Deze kunnen ook voorzien worden van bestaande video met muziek, maar het geheel kan ook geanimeerd worden met vormen, foto's, tekst en andere elementen, om zo een geheel mee te vormen rondom jouw boodschap. Deze kun je zetten op Instagram, Facebook, Youtube, Vimeo en/of gewoon op je webshop / website.