Product
Custom webshop module

Platform
Shopify

Werkzaamheden
Opzet van de module bijpassende/gerelateerde producten

Design elementen met Shopify WYSIWYG

Shopify Module

Afgestemde bijpassende en/of gerelateerde producten

Als je enige tijd hebt gewerkt met Shopify, komt waarschijnlijk de gedachte bij je op “maar hier zijn toch al vele apps voor?”. Nou, daar heb je dan gelijk in. Maar zoals ik in mijn algemene uitleg al aangeef, is het uiteindelijk toch lonend om zoveel mogelijk onderdelen direct in het thema te verwerken in plaats van ze er aan te hangen via een link naar externe bronnen.

Deze module kan op 2 manieren worden ingezet. De 1e: als je in een webshop een productpagina bezoekt krijg je vaak behalve het gezochte product, bijvoorbeeld een TV, ook een overzicht voorgeschoteld van alternatieve TV’s. De 2e: bij het door jou gekozen product, nu bijvoorbeeld schoenen, krijg je een bijpassend product aangeboden, bijvoorbeeld een beschermende spray.

Ik ben met deze versie vooral gegaan voor een opzet die niet zo diep gaat dat je per artikel losse alternatieven aanbiedt. In de praktijk is namelijk gebleken dat dit vaak alleen in het begin serieus wordt gedaan, maar na verloop van tijd te veel moeite wordt gevonden zodat er geen echte selectie meer wordt gemaakt.

Ik heb een script opgezet waarmee ik aan de hand van je bestaande collecties ofwel alternatieve producten kan oproepen, ofwel bijpassende artikelen. Je kunt bij mij aangeven welke keus er wanneer moet worden ingeladen. Desgewenst kan dit systeem nog zodanig worden uitgebreid dat je dit ook in Shopify zelf nog live kunt aanpassen.

Dit systeem heb ik geheel met de Liquid code van Shopify zelf ingericht.

Voor meer over mijn module diensten klik hier

bijpassend of gerelateerde producten 1
bijpassend of gerelateerde producten 2

Technieken

Liquid Code

Voor het instellen van de onderdelen die je kunt aanpassen

HTML5

Voor het opzetten van de schil en hoofdzakelijke onderdelen

CSS

Voor de positionering die ook met de liquid aangepast kan worden

CONCEPTING

Voor het opzetten van de juiste wireframes

Designs

Als voorbeelden van het resultaat